Taula de formatges
QuÚ hi pot haver més apetitós que una taula de formatges ben presentada. Triem formatges tan forts com suaus de gust. Personalment ens agraden els cremosos.
Per 8 persones
Temps: Entre 10 i 20 minuts (depĂšn de si ens fem tallar el formatge)Ingredients:
- Formatges al gust
- Avellanes torrades, tomĂ quets cherry, raĂŻm, fruits vermells,…
- Codonyat
- Torradetes de pa variat i sense gluten per celĂacs
Al·lĂšrgens:
Si la volem preparar sense gluten hem de tenir en compte que els altres ingredients no tinguin gluten ni continguin traces.
ElaboraciĂł:
PAS 1: Tallem el formatge que ho permeti per la seva consistĂšncia i deixem els altres que siguin massa cremosos.
PAS 2: Tallem el codonyat per facilitar servir-nos. Ho podem presentar a la safata amb cherries, o acompanyar el formatge amb raĂŻm, fruits vermells, fruits secs, que quedi acolorit ...
Combinacions de formatges:
- Cabrales, manxec tendre, manxec sec curat en oli, formatge cremĂłs gallec, un formatge tipus VillalĂłn o Burgos.
- Manxec semisec, MaĂł tendre, cremĂłs, MaĂł sec, roncal
Podem preparar tambĂ© una selecciĂł de formatges estrangers o mesclar alguns d’ells amb els nostres, per exemple.
- Camembert, Brie, una selecciĂł de manxecs
- Cabrales, MaĂł sec, un formatge de cabra francĂšs i un formatge fresc amb nous.
- Gorgonzola, Brie, una selecciĂł de formatges manxecs tendres
- Gouda sec, bola d’Holanda sec, amb uns formatges gallecs suaus i frescos.
Ăs convenient que en totes les combinacions que preparem es mesclin sempre els formatges forts, curats, amb altres mĂ©s suaus, mantegosos i frescos.
Al anar combinant diferents textures i gustos Ă©s un plaer indescriptible.
Tampoc oblidem que en totes les combinacions li van bé sempre un Rocafort o qualsevol altre blau.
0 comentaris
GrĂ cies pel teu comentari